Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Kim villig att träffa Trump på nytt

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un är villig att möta USA:s president Donald Trump en tredje gång. Det förutsätter dock att den amerikanske presidenten kommer med "rätt attityd".

Kim skyller misslyckandet vid det förra toppmötet i februari på USA, och ifrågasätter om Washington över huvud taget är intresserat av att förbättra relationen till Pyongyang.

- Vi kommer att vänta tålamodigt till slutet av året för att USA ska fatta ett modigt beslut, säger Kim, enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA.

För att träffa Trump kräver han att den amerikanske presidenten kommer med "rätt attityd" och "ömsesidigt acceptabla villkor". Kim tillade att hans personliga relation till Trump förblivit stark och att de kan "skriva brev till varandra" närhelst de önskar.

Trump och Kim hade sitt första viktiga möte i Singapore i fjol där man skrev under en första och vagt formulerad överenskommelse om en kärnvapennedrustning av den koreanska halvön. När de två träffades en andra gång i Hanoi blev det dock ingen överenskommelse.