Journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul i början av oktober. Arkivbild.
Journalisten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul i början av oktober. Arkivbild.

Khashoggi: Jag kan inte andas

"Jag kan inte andas." Det var de sista orden som den saudiske journalisten Jamal Khashoggi uttalade, enligt CNN, som pratat med en källa som läst en utskrift av en ljudinspelning från mordet.

ANNONS
|

Av utskriften framgår att mordet var planerat, och att flera telefonsamtal med information om händelserna gjordes, enligt källan.

Bland annat ska Khashoggi ha känt igen en av männen, generalen Maher Mutreb, och sagt till honom: "Du kan inte göra så... Folk väntar utanför".

Mutreb arbetar inom den saudiska prinsen Mohammad bin Salmans säkerhetsteam och hörs i ljudinspelningen lämna uppdaterade rapporter över telefon om det som skedde, för att sedan avsluta med att säga att "saken är utförd", enligt CNN.

En av de inspelade rösterna ska enligt de turkiska myndigheterna tillhöra en expert på obduktioner vid namn Salah al-Tubaigy, med kopplingar till saudiska inrikesdepartementet. Ljudinspelningen har enligt CNN tagits fram av turkiska myndigheter.

ANNONS

I förra veckan kom det fram att den turkiske åklagaren misstänker Saud al-Qahtani, en nära rådgivare till prins Mohammad och general Ahmed al-Asiri, som tjänstgjorde som vice chef för underrättelsetjänstens utländska desk, deltog i planeringen av mordet på den saudiske journalisten.

Khashoggi besökte Saudiarabiens konsulat i Istanbul i ett privat ärende i början av oktober, och mördades där.

TT-AFP-Reuters

ANNONS