Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ännu en stämningsansökan har lämnats in mot amerikanska flygbolaget Boeing, denna gång av en kenyansk familj. Arkivbild.

Kenyansk familj stämmer Boeing

Ännu en stämningsansökan har lämnats in mot amerikanska flygbolaget Boeing. Denna gång är det en kenyansk familj, som förlorade en son i flygolyckan i Etiopien den 10 mars, som stämmer bolaget.

Tidigare har en grupp aktieägare och ett tiotal familjer lämnat in stämningsansökningar mot flygbolaget sedan två Boeing-plan av samma modell på kort tid varit inblandade i krascher i Indonesien och Etiopien.

Familjen Kabau, som lämnat in stämningsansökan, vill nu att Boeing ska lämna ut alla dokument och all e-post rörande modellen 737 Max 8.

Boeing har bekräftat att ett fel i flygplanens nödsystem låg bakom krascherna som totalt krävde 346 människoliv. Boeing fick redan förra året in säkerhetsrapporter från piloter som uppgett att flygplansmodellen störtdök strax efter att autopiloten aktiverats. I båda fallen återfick piloterna kontrollen över planen och lyckades räta upp dem efter att autopiloten kopplats ur.

Strax efter olyckan i Etiopien den 10 mars förbjöds Boeing 737 Max 8 i länder världen över och flygplanstypen togs ur trafik.

Boeing säger att man har gjort framsteg med en uppdatering av programvaran i det digitala nödsystemet hos den olycksdrabbade flygplanstypen.

På tisdagen meddelade den amerikanska luftfartsmyndigheten FFA att man anser att uppdateringen är tillräckligt bra för att tas i drift.