Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

41 byggarbetare är instängda i en vägtunnel som rasade den 12 november.
41 byggarbetare är instängda i en vägtunnel som rasade den 12 november. Bild: Johan Hallnäs/TT

Instängda i indisk tunnel får varm mat

De 41 arbetare som i över en vecka varit instängda i en igenrasad vägtunnel i norra Indien har för första gången fått varm mat. De har också kunnat filmas med en liten kamera.
Räddningsinsatserna fortsätter.

Skäggiga och utmattade syns de instängda männen på bilderna som tagits med en liten kamera som kunnat föras in i tunneln genom rör. Där har även luft, vatten och mat kunnat komma in. Fram till nu har männen bara kunnat få torrvaror.

– Vi kommer att få ut er i säkerhet, oroa er inte, säger räddningsarbetare till de instängda männen som samlas vid kameran, enligt en video som publicerats av myndigheterna.

Flera ton jord, cement och bråte har avlägsnats från tunneln sedan den rasade in till följd av ett jordskred den 12 november. Men räddningsinsatserna går långsamt på grund av fallande bråte och även då en borrmaskin har gått sönder.

Innan kameran kunde föras in skedde kommunikation med de instängda via radio.

Utrymmet där männen är instängda ligger omkring 200 meter från tunnelns öppning. Den drygt fyra kilometer långa tunneln håller på att byggas i den bergiga delstaten Uttarakhand i norra Indien, nära Himalayamassivet.

Runt 200 personer har hittills deltagit i räddningsinsatsen.

Räddningspersonal och säkerhetspersonal vid ingången till tunneln som rasade den 12 november. Bilden togs i fredags.
Räddningspersonal och säkerhetspersonal vid ingången till tunneln som rasade den 12 november. Bilden togs i fredags. Bild: AP/TT