Här är bästa bilderna från Obamas år i Vita Huset

Ingen amerikansk president har varit så väldokumenterad som Barack Obama. Här är de bästa bilderna från hans åtta år i Vita Huset.

ANNONS
|

När Barack Obamas tid i Vita Huset närmar sig sitt slut kommer politiska experter försöka summera hans politiska åstadkommanden. Oavsett vad deras dom blirså kommer Vita Husetsofficiellefotograf, Pete Souza, haen stor del i vad de kommer fram till.

Under åtta år har han följt Barack Obamas varje steg och ligger bakom många av de bilder som skapat bilden av Obama som folklig, humoristisk, hjärtlig och eftertänksam.

Fotojournalisten Pete Souza började fotografera presidenten redan 2005, när Obama fortfarande var senator, och kom på så vis att dokumentera hans väg mot den absoluta toppen. När Obama valdes till president i november 2008 följde Souza med till Vita Huset, inte bara för att de kommit varandra nära, utan också för att Souza redanhaft den rollen under Reagan.

ANNONS

Läs också:Därför är Barack Obama den roligaste gatan någonsin

Han beräknar att han kommer ha tagit sammanlagt två miljoner bilder av Obama när han lämnar Vita Huset.

– En gång bad Time Magazine mig välja ut tio bilder som bäst beskriver Obama. Men det slutade med att jag hade 90, berättar fotografen själv i en intervju med BBC.

Allra svårast, säger Souza, var att fotografera presidenten när han tröstar familjer som förlorat nära och kära i masskjutningar.

Vi har gått igenom hans fotosamling från Obamas åtta år och har valt ut några av de bästa och mest intressanta. Här hittar du inte bara historiskt viktiga ögonblick, som när han följer räden mot bin Ladin eller mottar Nobels fredspris, utan också när han möter barn och väljare, när han skojarmed kollegor och visar spontana reaktion på vardagliga händelser.

Som ett komplement till Pete Souzas bilder har vi också lagt till nyhetsbilder från de åtta åren, bland annat när han besökte Sverige 2013.

Vita Huset-fotografen själv vill ogärna lyfta lyfta fram någon personlig favorit.

– Man måste visa honom i alla delar av hans liv. Visst, det finns bilder när han interagerar med småbarn som jag gillar. Men det är ju inte det enda han gör!

ANNONS

– Det går inte att säga att en specifik bild kan stå som symbol för den här administrationen, säger han till BBC.

Vi rekommenderar att se bilderna i fullskärmsläge. Klicka på boxen med pilar uppe i högra hörnet av fotografiet. Byt sedan bild med hjälp av piltangenterna eller svepa med fingret över skärmen.

ANNONS