Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dåvarande CIA-chefen Mike Pompeo sakar hand med Kim Jong-Un under ett möte påsken 2018.

Första bilden på historiska mötet

Den första bilden på det hemliga mötet mellan USA:s nytillträdde utrikesminister Mike Pompeo och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har släppts. Bilden twittrades ut av Vita husets pressekreterare Sarah Sanders på torsdagen. Den visar hur de båda ledarna i något sammanbitna miner skakar hand.

"Underbart att ha utrikesminister Pompeo godkänd. Han kommer att göra ett fantastiskt jobb att hjälpa presidenten i våra ansträngningar att kärnvapennedrusta den koreanska halvön", skriver hon på Twitter.

Mötet ägde rum i största hemlighet under påskhelgen och bekräftades först senare av president Donald Trump på Twitter. När Pompeo reste till Nordkorea var han fortfarande chef för underrättelsetjänsten CIA men nyligen utsedd av Trump till att ta över Rex Tillersons jobb som utrikesminister.

"Mötet gick väldigt smidigt och en god relation skapades", skrev Trump då.

Under torsdagen godkändes Mike Pompeo som utrikesminister av den amerikanska kongressen med röstsiffrorna 57–42. Därmed får Trump en minister som står långt till höger som profilerat sig som en hök gentemot Nordkorea och Ryssland.