Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump och Kim Jong-Un möttes vid den demilitariserade zonen mellan Nord-, och Sydkorea på söndagseftermiddagen lokal tid.

Expert: Ett riskfritt möte som inte kostar något

Det impulsiva mötet mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump är positivt för båda ledarna, enligt Niklas Swanström, Nordkoreaanalytiker och chef för Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik (ISDP).

- Det är ett riskfritt drag för båda två. Det är ett kort och symboliskt möte utan krav på att nå en överenskommelse, och riskerar inte kosta någon av dem någonting på hemmaplan. Tvärtom ger det möjlighet för båda två att projicera en positiv bild av sig själva. Kim Jong-Un kan säga: "Titta, USA närmar sig oss", medan Trump kan använda sig av mötet inför det stundande valet med att säga att han är på väg att bryta dödläget, säger Swanström till TT.

- Jag tror att det här kommer att leda till en ny dialog mellan dem. Men vi ska inte dra för stora växlar på det heller. Det ska nog mest ses som ett sätt att återskapa positiv atmosfär sedan misslyckandet i Hanoi, fortsätter han.