Daniela Tejada och Matthew Hedges. Arkivbild.
Daniela Tejada och Matthew Hedges. Arkivbild.

Dömd för spioneri – hustrun i möte med Hunt

Den brittiske studenten Matthew Hedges har dömts till livstids fängelse för spioneri i Förenade Arabemiraten. Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt gör "allt i sin makt" för att få honom fri, enligt Hedges hustru.

ANNONS
|

Matthew Hedges är oskyldig, säger hans fru Daniela Tejada som under torsdagen varit i möte med den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt.

- Han (Hunt) har försäkrat mig om att de gör allt i sin makt för att få Matt fri, och få honom hem till mig i gen, sade hon efter mötet

31-årige Matthew Hedges greps på Dubais flygplats i maj efter att ha forskat om Förenade Arabemiratens säkerhetspolitik efter den arabiska våren 2011, enligt brittiska uppgifter.

ANNONS

I onsdags dömdes han för spioneri till livstids fängelse, vilket för icke emiratiska medborgare innebär 25 år i fängelse och därefter utvisning.

Förenade Arabemiratens har anklagats för att inte ha gett Hedges tillgång till tolk under förhandlingarna, något de själva nekar till.

"Det är inte sant att han tvingats skriva under dokument som han inte förstod" skriver det emiratiska utrikesdepartementet i ett uttalande.

I uttalandet uppger Förenade arabemiraten även att de vill ha en vänskaplig lösning av fallet, eftersom länderna är gamla allierade.

TT-Reuters

ANNONS