Christian Richter fotograferar övergivna byggnader

I flera år har fotografen Christian Richter besökt sedan länge övergivna byggnader. Han talar inte om var de finns, men delar med sig av bilderna på ett hyllat Instagramkonto.

ANNONS
|

Det som började med en pojkes fascination för outforskade och övergivna byggnader har blivit etthyllatInstagramkonto med över 15 000 följare.

Bakom kontotstår den 36-årige tyske fotografen Christer Richter, som började intressera sig för övergivna platser efter Berlinmurens fall 1989.

– Jag var 14 år när muren föll. Det var en stor förändring för oss. Man visste inte hur det skulle bli. Det var spännande och starten på något nytt. Vi åkte till västsidan mest för att se hur det ser ut, berättar Christian Richter som växte upp på östsidan.

I takt med att folk flyttadelämnades allt fler byggnader tomma och Christian Richter började fotografera dem. Nu har han ägnat ett helt Instagramkonto med bilder på övergivna byggnader.

ANNONS

–Ien värld full av människor ärdet svårt att förstå att det överhuvudtaget kan finnas platser, som varit fulla av liv, men nu står helt tomma och övergivna, säger han.

– Man ska inte se byggnadernasom gravar, de har sin egna hemliga historia som de vill berätta. Jag kan spendera flera timmar med att gå runt i dem och jag är övertygad om att de har en egen själ. Det är just det jag försöker fånga i bilderna.

Christer Richter uppskattar att han har besökt närmare 1 000 övergivna platser och byggnader i Tyskland, Frankrike, Belgien, Italien och Polen.

Men exakt var platserna ligger avslöjar han inte.

– Jag håller dem hemliga för att förhindra att andra förstör dem. Det är inte alla som inser byggnadernas värde, säger Christian Richter.

Bland kommentarerna till en av sina Instagrambilder frågar en följare om han iscensätter lokalerna han fotograferar.

"Platserna är inte iscensatta, men jag tar ofta bort graffiti i Photoshop" svarar Christian Richter.

ANNONS