Ett av de officiella bröllopsfotona efter lördagens vigsel mellan brittiske prins Harry och Meghan, numera hertigen och hertiginnan av Sussex.
Ett av de officiella bröllopsfotona efter lördagens vigsel mellan brittiske prins Harry och Meghan, numera hertigen och hertiginnan av Sussex.

Brudparets gåvoväskor säljs för fantasisummor

Knappt har helgens rojalistiska yra lagt sig i Storbritannien förrän det börjar dyka upp memorabilia på nätet från prins Harrys och Meghans – eller hertigen och hertiginnan av Sussex som de nu tituleras – storslagna bröllop.

ANNONS
|

Och det är inga småsummor som bjuds på auktionerna.

BBC rapporterar om en liten gåvoväska som brudparet gav till de 2640 personer ur den så kallade allmänheten som bjöds in till slottsområdet utanför vigselkapellet vid Windsor Castle, väster om London. Innehållet bestod bland annat av ett programhäfte, en vattenflaska och mördegskakor.

Väskor finns nu på flera nätauktioner och ett av buden var uppe i nästan 180000 kronor när TT kontrollerade på måndagskvällen.

Den första vardagen efter festen tackade brudparet via ett uttalande från Kensington Palace alla dem som tagit del av deras bröllop:

ANNONS

"Hertigen och hertiginnan av Sussex vill tacka alla som deltog i deras bröllop i lördags. De känner sig så lyckligt lottade att kunna dela sin dag med alla dem som samlats i Windsor och med tv-tittare över hela Storbritannien, Samväldet och runt om i världen".

Hertigparet publicerade samtidigt ett antal officiella bröllopsbilder.

Omkring 100000 människor hade samlats på gatorna utanför Windsor för att få en glimt av det kungliga paret och bara i USA följdes bröllopet av cirka 29 miljoner tv-tittare.

TT

ANNONS