Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demokraternas Joe Biden under sitt första kampanjmöte som arrangerades i Philadelphia på lördagen. Arkivbild.

Biden dömde ut "demokratisk ilska" i kampanjtal

USA:s förre vicepresident Joe Biden lade stort fokus på ilska och splittring under sitt första kampanjmöte inför presidentvalet 2020.

För att försona ett delat land måste demokraterna göra sig av med sin vrede mot Donald Trump, påpekade Biden för de drygt 6 000 personerna som samlats i Philadelphia för att lyssna på honom på lördagen.

- Om det amerikanska folket vill ha en president som gör oss mer delade, som leder med en knuten näve, sluten hand, hårt hjärta, som demoniserar motståndare och spyr ur sig hat, så behöver de inte mig. De har redan president Donald Trump, sade han, enligt Reuters.

Demokraternas primärval inleds först nästa år men Joe Biden har redan ett rejält försprång över sin största rival Bernie Sanders, enligt flera opinionsundersökningar.

Även den demokratiske senatorn Bernie Sanders var aktiv på lördagen. I ett tal i South Carolina presenterade han ett nytt förslag till en miljardsatsning med syftet att få bort rasdiskriminering från det offentliga skolsystemet. Med förslaget hoppas Sanders kunna locka fler afroamerikanska väljare att rösta på honom.