Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

60 skadade i tågkrasch i Frankrike

Omkring 60 personer har skadats i en tågkrasch i södra Frankrike. Olyckan ska ha inträffat på grund av att ett träd fallit på rälsen.

Strax efter klockan 16:00 på onsdagseftermiddagen ska olyckan ha skett, enligt nyhetsbyrån AFP. Olyckan inträffade mellan städerna Nimes och Montpellier, nära småstaden Le Cres,

Regionaltåget färdades i 140 kilometer i timmen när det körde in i ett träd som fallit på rälsen.Tåget ska på grund av detta ha spårat ur. Tåget hade omkring 250 passagerare ombord.

Tio allvarligt skadade

Omkring 10 personer är allvarligt skadade. För en av dem är tillståndet allvarligt, uppger den franska räddningstjänsten. Den personen ska ha förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Ytterligare 50 personer fick lindrigare fysiska skador eller hamnade i chocktillstånd, enligt räddningstjänsten.

Enligt den nationella järnvägsoperatören SNCF har regionen upplevt ovanligt kraftiga stormar. Omkring 80 räddningsarbetare skickades till olycksplatsen, som enligt SNCF var mycket svår att komma fram till.

Trädet ska ha fallit i samband med en våldsam hagelstorm och rivit ned en kontaktledning i fallet. Tågtrafiken på sträckan för närvarande är stoppad.