En 102-årig New York-bo testades positivt för corona två gånger, en gång i mars och igen i oktober. Arkivbild.
En 102-årig New York-bo testades positivt för corona två gånger, en gång i mars och igen i oktober. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

102-åring överlevde covid-19 – två gånger

Angelina Friedman, 102 år, har överlevt corona inte bara en utan två gånger, rapporterar CNN.

ANNONS

Angelina Friedman diagnostiserades med covid-19 första gången i mars. Hon fick tillbringa en vecka på sjukhus innan hon kunde återvända till sitt rum på ett äldreboende norr om New York, USA. Hon testade negativt först 20 april efter flera veckor med feber som kom och gick samt torrhosta.

I oktober fick Friedmans dotter, Joanne Merola, ett samtal om att hennes mamma testats positivt för covid-19 igen. Modern fick då, liksom flera äldre på boendet, isoleras under en tid. Den 17 november testades Angelina Friedman åter negativt och hon kunde flytta tillbaka till sitt eget rum.

– Min oövervinneliga mamma har testats negativt igen, sade Merola till CNN:s dotterbolag WPIX.

ANNONS

De två coronadiagnoserna är inte allt Angelina Friedman överlevt genom livet. Hon föddes 1918 på ett skepp med migranter från Italien till USA. Det var mitt under spanska sjukans framfart, men inget tyder på att Friedman smittades. Hennes mamma avled i samband med födseln och Friedman togs om hand av sina två systrar tills de kunde återförenas med sin pappa i New York.

Hon har även överlevt cancer, inre blödning och blodförgiftning.

ANNONS