Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Väpnat rån mot guldsmedsbutik

Efter ett rån mot en guldsmedsbutik utspelade sig en dramatisk polisjakt i centrala Göteborg under söndagen. En person greps och ännu en gärningman misstänktes vara på fri fot, och beväpnad med ett större vapen. Senare uppgifter pekar dock på att den gripne agerat ensam.

Det var strax efter klockan 12 på söndagen som guldsmedsbutiken Jarl Sandin vid Kungsportsplatsen utsattes för ett väpnat rån.

– Gärningsmannen ska ha kommit in i butiken och uttalat att "Det här är ett rån", säger Stefan Gustafsson, presstalesman på Polisen region väst.

Gärningsmannen, en man, ska ha varit beväpnad med ett större pistolliknande föremål, och hotat personal och kunder och sagt att han "har en bomb och detta är ett rån", enligt polisen.

Mannen har därefter tagit ett antal klockor och sprungit från platsen.

Ingen person har skadats vid händelsen, enligt polisen.

En misstänkt gärningsman kunde gripas efter att väktare tagit upp jakten efter rånet. Mannen ska av okänd anledning ha satt sig ner vid Trädgårdsgatan/Bastionsplatsen och väktarna kunde gripa honom. Han ska då ha burit ett vapen på sig, och det var först oklart om det rörde sig om en replika eller ett skarpt sådant.

Enligt senare polisuppgifter ska det ha visat sig att det rör sig om en kopia av ett automatvapen, modell större.

Inledningsvis var det oklart om det rörde sig om en eller två gärningsmän. Vittnesuppgifter fanns som tydde på att det endast rörde sig om en gärningsman inne i butiken, och att det möjligen kan ha varit ännu en person - också beväpnad - utanför brottsplatsen. Detta ledde till en större polisjakt i centrala Göteborg. Strax innan klockan 13.00 kunde polisen meddela att det mesta pekar på att gärningsmannen agerat ensam.

Enligt GP:s reporter på plats skulle Jarl Sandin haft öppet till 16 idag, men har nu stängt. Polisförhör pågick med vittnen inne i butiken strax innan klockan 13.00.

Ett antal klockor till ett högt värde har hittats vid platsen där den misstänkte gärningsmannen greps.