Protester på Hongkongs internationella flygplats i augusti.
Protester på Hongkongs internationella flygplats i augusti. Bild: Vincent Thian/AP/TT

Nya sammandrabbningar i Hongkong

Nya protester pågår i Hongkong. Aktivisterna har mötts av kravallpolis, som än en gång har använt tårgas och gummikulor.

ANNONS

Demonstrerande och polis har drabbat samman i Hongkong under söndagen. Denna gång utanför ett köpcentrum i närheten av en tunnelbanestation som vandaliserats av aktivister.

Tusentals demonstrerade fredligt på köpcentrumet i staden Sha Tin före sammandrabbningarna.

Aktivisternas planer på att störa flygtrafiken såg dock inte ut att bli av på söndagen.

I ett försök att stävja protesterna hade myndigheterna infört tillfälliga restriktioner i tågtrafiken, bland annat måste resenärer ta sig till ett antal specifika stationer för att kunna sig till flygplatsen med tåg. Väl på plats på flygplatsen släpps bara personer med giltiga flygbiljetter in i terminalerna.

På nätforum hade aktivister tidigare talat om att utsätta flygplatsen för ett "stresstest" genom att störa transporter och ockupera byggnader. Flygtrafiken har upprepade gånger tidigare störts av demonstranterna.

ANNONS

Protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Demonstrationerna har senare breddats med krav om demokratireformer och lösare tyglar från Peking.

ANNONS