Vårdpersonal i Kapstaden i Sydafrika testar befolkningen för det nya coronaviruset. Totalt har ungefär hälften av Afrikas länder infört restriktioner för att minska spridningen av det nya coronaviruset.
Vårdpersonal i Kapstaden i Sydafrika testar befolkningen för det nya coronaviruset. Totalt har ungefär hälften av Afrikas länder infört restriktioner för att minska spridningen av det nya coronaviruset. Bild: Nardus Engelbrecht/AP/TT

Minister åt lunch med exkollegor – stängs av

ANNONS

Den sydafrikanska ministern åt lunch med fem personer hemma hos en tidigare kollega – och bröt därmed mot landets strikta virusrestriktioner. Nu stängs hon av från sitt arbete i två månader.

Kommunikationsminister Stella Ndabeni-Abrahams säger att hon ångrar lunchträffen och har gått ut med en offentlig ursäkt. I den uttrycker hon stöd för president Cyril Ramaphosas budskap.

"Jag vill ta tillfället i akt och upprepa presidentens uppmaning om att respektera restriktionerna. Det är nödvändiga åtgärder för att sakta ner smittspridningen som har drabbat många länder hårt", heter det i ursäkten.

I Sydafrika har drygt 1 700 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset och 13 dödsfall har rapporterats.

ANNONS
ANNONS