Ung man knivskuren i Kungsbacka

En ung man hittades knivskuren i Kungsbacka vid 01-tiden på fredagsnatten. Enligt polisen ska gärningsmannen ha flytt platsen till fots och mannen är förd till sjukhus med ambulans.
– Vi rubricerar händelsen som försök till mord, så jag utgår från att det är allvarliga skador, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

ANNONS

Vid 00.48 natten mot lördag fick polisen larm om en knivskärning på en adress i ett bostadsområde i centrala Kungsbacka.

– Det ska ha varit ett snabbt händelseförlopp och verkar varit tämligen oprovocerat. Gärningsmannen har knivskurit en yngre man och enligt vittnen sprungit från platsen och lämnat offret liggandes på marken, säger Morten Gunneng.

"Hyfsad bild av vad som hänt"

Polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning av platsen och förhört flera vittnen, ändå är det oklart exakt vad som föranlett händelsen.

– Vi har haft en polisinsats på platsen under större delen av natten, men har inte kunnat gripa någon. Det finns vittnen och några av dem är hörda så vi har en hyfsad bild av vad som har hänt. Mannen vårdas på sjukhus så vi väntar på klartecken från sjukvården för att kunna höra honom.

ANNONS

Finns det några uppgifter om mannens skadeläge?

– Inte än, men brottsrubriceringen är försök till mord, så då utgår jag från att läget är allvarligt.

ANNONS