
Höstmyskaka med Dumle (80 st)
Ingredienser:
200 g Dumle
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 dl saft från en satsumas/clementin
Gör så här:
1. Lägg Dumle i en värmetålig bunke och smält den över ett vattenbad på medelvärme.
2. Under tiden rör du ihop resterande ingredienser. Det bästa är om du kan arbeta ihop degen med handen. Tillsätt den ljumna Dumlesmeten och arbeta snabbt in den. Plasta in degen och låt ligga i kylskåp i cirka 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Klä några ugnsplåtar med bakplåtspapper.
4. Kavla ut lite deg i taget till en tunn rektangel och stansa ut hjärtan eller cirklar med hjälp av pepparkaksformar. Lägg på plåtarna och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna.
Receptet går att halvera om du inte vill baka så många kakor.

Kladdkakecookies (50 st)
Ingredienser:
75 g smör
150 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen i småbitar och rör runt tills den också har smält.
3. Rör i socker och ägg. Sikta slutligen ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en klumpfri smet.
4. Klicka eller spritsa ut små bollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt svalna innan du flyttar på dem.

Spröda citron- och hallongrottor (12 st)
Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Ca 100 g lemoncurd
24 st färska hallon
80 g vit choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt på en ugnsplåt).
2. Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en mördeg. Den kan upplevas som smulig, men fortsätt bara att arbeta degen med handen tills den går ihop.
3. Dela degen i 12 lika stora delar och tryck ut i botten på muffinsformarna. Gör ett hål i mitten på varje form och klicka ut lite lemoncurd samt ett par hallon.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Lägg en ruta vit choklad i varje kaka (direkt när du tagit ut formen från ugnen) och tryck till lätt. Efter någon minut har chokladen smält och du kan smeta ut den med en liten gaffel så den täcker hela “grottan”. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna. Förvaras kallt.
LÄS MER: Det blir andra bullar när Marie Lind ger ut sin första bakbok
LÄS MER: Marie Lind är HN:s nya bakskribent – bjuder på egna recept varje vecka