Tre frågor till en grönkålsälskare

Stig Strandberg har startat en Facebook-grupp vid namn Grönkålens vänner. Detta har uppmärksammats av det aningen skämtsamma sällskapet Svenska grönkålsakademien i Stockholm.

ANNONS
|

Hur fick du idén till Facebook-gruppen?

– I mogen ålder har jag upptäckt hur gott det är med grönkål i olika varianter. Och det finns ju andra mer eller mindre knepiga grupper på Internet, så varför inte en till? Det handlar om att lyfta denna delikatess på julbordet! Men mest är det en kul grej…

Och det är inte bara i Halland som folk älskar grönkål?

– Nej för tusan, jag har flera medlemmar från Västergötland också. Jag bor ju i Horred själv.

Hur äter du helst grönkålen?

– Jag kokar den i buljong eller skinkspad, fräser i smör och smakar av med sirap och lite vinäger. Sedan får den puttra med grädde till en ganska fast konsistens. Kålen lägger jag varm på ett så färskt vörtbröd som jag kan uppbringa, med god julskinka toppad med favoritsenap.

ANNONS

Svenska grönkålsakademien hälsar att Stig Strandberg ligger bra till som hedersledamot nästa år om han får ihop ett hyfsat stort gäng grönskålsentusiaster på nätet.

ANNONS