Tre favoriter för en smarrig brunch i vårsolen

Visst passar det lite extra bra med en brunch såhär i vårsolen? Passa på att ta en riktigt härlig morgonpromenad och duka sedan upp en smarrig brunch. Varför inte en mättande smoothie, frallor med päron och havre eller pannkaksmuffins som pricken över i. Ta del av några av mina favoritrecept inom temat.

ANNONS
|

Följ Marie Lind på:

Bloggen: hemmabageriet.se

Instagram: @hemmabageriet.se

Pannkaksmuffins.
Pannkaksmuffins. Bild: Marie Lind

Pannkaksmuffins (12 st)

Ingredienser:

Smet:

3 dl vetemjöl

2,5 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2,5 dl mjölk

2 ägg

Tillbehör:

Sylt

Vispgrädde

Florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en muffinsplåt eller placera ut 12 muffinsformar på en plåt.

2. Smet: Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa i mjölk och sist ägg.

3. Fördela smeten i de 12 formarna. Fyll inte på mer än ¾ av formen. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter (de ska bara få lite färg).

4. Låt svalna något. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera exempelvis med sylt och lättvispad grädde.

ANNONS

Brunchfrallor med päron och havregryn.
Brunchfrallor med päron och havregryn. Bild: Marie Lind

Brunchfrallor med päron och havregryn (8 st)

Ingredienser:

1 skalat och finrivet päron

2 dl havregryn

240 g (4 dl) vetemjöl

1 tsk salt

1 msk bakpulver

1 msk flytande honung

1,5 dl kallt vatten

Havrekärnor

Flingsalt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda ner ingredienserna, i den ordning de står, och rör ihop en kladdig deg.

3. Forma 8 stycken frallor med händerna och lägg på plåten. Strö över havrekärnor och lite flingsalt. Tryck till dem lätt så de fastnar.

4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj.
Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj. Bild: Marie Lind

Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj (2-3 portioner)

Ingredienser:

2 dl vaniljyoghurt, 2 %

2 dl havregryn

2 dl havredryck (går också bra med mjölk)

150 g färska (eller frysta, halvtinade) jordgubbar

Gör så här:

1. Skölj och snoppa jordgubbarna, om du använder färska.

2. Tillsätt alla ingredienser i en bunke/behållare/bringare och mixa samman med stavmixer. Häll upp i glas och servera.

LÄS MER:Det blir andra bullar när Marie Lind ger ut sin första bakbok

ANNONS