
Pannkaksmuffins (12 st)
Ingredienser:
Smet:
3 dl vetemjöl
2,5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 ägg
Tillbehör:
Sylt
Vispgrädde
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en muffinsplåt eller placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
2. Smet: Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa i mjölk och sist ägg.
3. Fördela smeten i de 12 formarna. Fyll inte på mer än ¾ av formen. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter (de ska bara få lite färg).
4. Låt svalna något. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera exempelvis med sylt och lättvispad grädde.

Brunchfrallor med päron och havregryn (8 st)
Ingredienser:
1 skalat och finrivet päron
2 dl havregryn
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 msk flytande honung
1,5 dl kallt vatten
Havrekärnor
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda ner ingredienserna, i den ordning de står, och rör ihop en kladdig deg.
3. Forma 8 stycken frallor med händerna och lägg på plåten. Strö över havrekärnor och lite flingsalt. Tryck till dem lätt så de fastnar.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Smoothie med smak av jordgubbar, havre och vanilj (2-3 portioner)
Ingredienser:
2 dl vaniljyoghurt, 2 %
2 dl havregryn
2 dl havredryck (går också bra med mjölk)
150 g färska (eller frysta, halvtinade) jordgubbar
Gör så här:
1. Skölj och snoppa jordgubbarna, om du använder färska.
2. Tillsätt alla ingredienser i en bunke/behållare/bringare och mixa samman med stavmixer. Häll upp i glas och servera.
LÄS OCKSÅ: Det blir andra bullar när Marie Lind ger ut sin första bakbok