En kvinna i 80-årsåldern har fått allvarliga knivskador efter att ha attackerats av en cyklist i Falkenberg.
En kvinna i 80-årsåldern har fått allvarliga knivskador efter att ha attackerats av en cyklist i Falkenberg. Bild: Johan Valkonen/TT

Äldre kvinna illa knivskuren av cyklist

En kvinna i 80-årsåldern är allvarligt skadad sedan hon attackerats av en okänd man på cykel i ett fritidsområde i Falkenberg. Gärningsmannen är ännu på fri fot.

ANNONS

– Hon gick på en grusväg när det kom fram någon på cykel som stack henne med ett vasst föremål, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Brottet, som inträffade vid 14-tiden på lördagen på ett promenadstråk intill Smedjeholmens reningsverk, utreds som ett misstänkt dråp- eller mordförsök. Gärningsmannen, som är okänd för både kvinnan och polisen, försvann från platsen efter att ha skadat kvinnan som enligt polisen var ute på promenad när hon attackerades.

Under eftermiddagen och kvällen genomfördes en omfattande polisinsats, där ett tiotal enheter med hjälp av hundar, motorcyklar och helikopter sökte gärningsmannen, förhörde potentiella vittnen och undersökte brottsplatsen.

– Nu mot kvällen har det övergått i mer spaningsinsatser, samtidigt som allt ska sammanställas. Men det här är ett allvarligt brott så vi fortsätter med polisarbetet, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande polisbefäl.

ANNONS

Polisen vill inte säga om vittnesuppgifterna lett till något. Men ett spår är en bil som setts i området, berättar Löfstrand.

När polisen träffade på den skadade kvinnan var hon vid medvetande och ett hastigt förhör kunde genomföras. Enligt Varbergs sjukhus, där kvinnan vårdas, har hon knivskador.

– Kvinnan opereras just, säger Löfstrand vid 20-tiden.

Senare kvällen uppger Region Halland att hennes skador är allvarliga.

ANNONS