Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Gävlebo har suttit i Migrationsverkets förvar sedan den 7 maj, enligt Gefle Dagblad. Arkivbild.

Ytterligare en person tagen i förvar

Ytterligare en person från Gävle sitter i förvar hos Migrationsverket, skriver Gefle Dagblad. Enligt tidningen har mannen nära kopplingar till IS-resenärer från regionen.

Mannen har suttit i Migrationsverkets förvar sedan den 7 maj, enligt Gefle Dagblad. Han ingår i en grupp personer från Gävle och Sandviken som tidigare väckt säkerhetspolisens intresse, skriver tidningen.

Säkerhetspolisen uppger för TT att de inte kommenterar uppgifterna eller enskilda fall utan hänvisar till lagen om särskild utlänningskontroll, som är en av de åtgärderna som myndigheten har för att ta personer i förvar som bedöms utgöra ett säkerhetshot. Mannen är inte svensk medborgare.

Sedan tidigare har fem tongivande muslimska män tagits till Migrationsverkets förvar. Imamen Abu Raad som varit verksam vid Gävle moské är en av dem. Han har enligt stiftelsen Doku varit en inspirationskälla för svenska IS-sympatisörer. Även Abu Raads vuxne son har frihetsberövats.

En imam från Västerås samt en person från Umeå som har en ledande position bland muslimer i Västerbotten har också omhändertagits av Migrationsverket. Dessutom har en man från Göteborg tagits i förvar hos Migrationsverket.