Utvisad på livstid – nu kan Clark Olofsson återvända

ANNONS
|

Clark Olofsson är en av Sveriges mest ökanda brottslingar och hanavtjänar just nu ett nioårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Men när detstraffat är avtjänat, om två månader, kan han återvända till Sverige, vilket Aftonbladet var först att skriva om.

Enligt tidningen kan Clark Olofsson friges tidigast i november i år.

– Han jobbar för att släppas ut ännu tidigare, men i värsta fall får han sitta ett par månader till, säger hans dotter till Aftonbladet.

Utvisad på livstid

I samband med att Clark Olofsson dömdes till fängelse dömdes han även till livstids utvisning från Sverige. Detta efter att Olofsson, som numera heter Daniel Demuynck, i mitten på 1990-talet blev belgisk medborgare och själv sa upp sitt svenska medborgarskap.

ANNONS

Efter att Clark Olofsson själv ansökt om förflyttning flyttades hanfrån Kumlaanstalten till ett fängelse i Belgien för ett år sedan. Kort efter flytten till Belgien ansökte han om att få tillbaka sitt svenska medborgarskap, något som beviljades av Migrationsverket i april i år.

Beslutet är sekretessbelagt men Migrationsverket bekräftar för Aftonbladet att Clark Olofsson har beviljats medborgarskap i Sverige. Även hans dotter säger till tidningen att det stämmer.

– Nu finns möjligheten för honom att komma tillbaka till Sverige. Men jag vet inte hur det blir, det är inget bestämt, säger hon till Aftonbladet.

Blev ökänd efterNorrmalmsdramat

70-åringen blev rikskänd i samband medNorrmalmsdramat i Stockholm 1973, då bankrånaren Janne Olsson tog flera personer som gisslan och krävde attClark Olofsson, som satt i fängelse, skulle föras till banken. Polisen lyckades frita gisslan efter några dagar.

ANNONS