Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man har hittats skjuten i Norsborg. Arkivbild.
En man har hittats skjuten i Norsborg. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Ung man död – hittades skjuten i radhusområde

En man i 18–20-årsåldern har avlidit efter att ha hittats med skottskador i Norsborg i Botkyrka, sydväst om Stockholm. Händelsen utreds som mord.

En förbipasserande person hittade den svårt skadade mannen vid en bil på en parkering i ett radhusområde vid halv tolv på tisdagskvällen. Han fördes till sjukhus men avled till följd av sina skador.

Det finns indikationer på att platsen där mannen hittades också är brottsplatsen.

– Det tyder på det men det är inte klarlagt, den tekniska undersökningen precis är klar och vi har inte fått svaret på den än, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Under natten mot onsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning på platsen och knackade dörr i området. Strax efter klockan 05 avslutade polisen arbetet på platsen och avspärrningarna hävdes.

Polisen kan inte kommentera huruvida mannen är känd hos dem sedan tidigare eller har förekommit inom kriminell verksamhet.

– När ett sådant här brott sker försöker man kartlägga och titta på vem som är målsägande och om det finns kopplingar för att hitta en motivbild. Det har man gjort i det här fallet också men det är för tidigt att uttala sig om, säger Per Fahlström.

Ingen var frihetsberövad vid klockan 10.30 på onsdagen. Polisen kommer under dagen att ha en utökad polisiär närvaro i området, enligt Per Fahlström.

– Dels i ett trygghetsskapande syfte och dels för att finnas tillgängliga för allmänheten. Vi är måna om att få in tips, iakttagelser eller andra uppgifter.