Polisen misstänker ett samband mellan brotten.
Polisen misstänker ett samband mellan brotten. Bild: Johan Nilsson/TT

Två smash and grab-kupper under natten

Under natten har två smash and grab-kupper ägt rum i Västsverige. En svart Range Rover körde först in i en livsmedelsbutik i Falkenberg. En timme senare backade en likadan bil in i ett skyltfönster på en parfymbutik i Högsbo i Göteborg. Polisen misstänker nu att det rör sig om samma gärningsmän.
– Vi tror dessutom att det är samma bil som varit inblandad i en liknande kupp vid Hemköp i Mölnlycke, säger Jens Christensen, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

ANNONS
|

Vid 04.49 inkom ett larm om att en bil kört in i rutan på en livsmedelsbutik i Falkenberg.

– Man hade då sett en svart bil av märket Range Rover som kört in i affären, säger Jens Christensen, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Exakt vad de fick med sig från butiken är i nuläget oklart, men polisen misstänker att det rörde sig om en tobaksstöld.

– Vi vet inte riktigt vilket gods de tillgriper, men vi misstänker cigaretter, säger Jens Christensen.

LÄS MER:Svart Range Rover gäckar polisen

Samma bil vid tre tillfällen

Lite drygt en timme senare vid 05.43 sker ett liknande brott. En svart bil av samma märke backar då in i ett skyltfönster i en parfymbutik i Högsbo i Göteborg.

ANNONS

– Vi vet inte exakt vad som är stulet där heller, men vi misstänker att de kört ifrån parfymbutiken med ett stort godsvärde. Därifrån har vi även bra övervakningsbilder på en falskregistrerad svart bil som vi alltså misstänker är samma bil som använts i Falkenberg.

Polisen har också anledning att misstänka att det skulle röra sig om samma bil som varit involverad i en liknande kupp i Mölnlycke någon vecka tidigare.

– Ja, vi tror att det rör sig om samma bil, säger Jens Christensen.

LÄS MER:Smash and grab-kupp mot Hemköp

Polisen ber om tips

Just nu håller polisen på med tekniska undersökningar på platserna.

– Vi undersöker övervakningsfilmerna samt knackar dörr för att prata med eventuella vittnen. Vi hade en större insats i jakt på den svarta bilen som varit inblandad, men den är nu avslutad.

I och med att man misstänker att bilen varit involverad i tidigare smash and grab-kupper så vill polisen gärna ha tips från allmänheten rörande den svarta Range Rover man sett vid alla tre tillfällen. Har du tips till polisen ringer du 114 14.

ANNONS