Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Två års fängelse blir påföljden för en man som döms av Malmö tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Arkivbild. Bild: Naina Hel n Jåma/TT

Två års fängelse för våldtäkt i Malmö

En man i 25-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Han ska även betala 110 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

De båda hade tidigare varit i ett förhållande under några månader samma år, men vid tillfället för våldtäkten var de inte ett par. Efter en utekväll med några vänner vaknade kvinnan av att mannen våldtog henne efter att han tagit sig in i kvinnans bostad utan hennes vetskap.

Det dröjde cirka nio månader innan hon gjorde en polisanmälan, men Malmö tingsrätt anser att det finns rimliga förklaringar till varför anmälan dröjde.

Hon har själv beskrivit det som att hon förstod att hon blivit utsatt för en våldtäkt först efter att hon pratat med vänner om händelsen samt att hon tidigare haft negativa erfarenheter av kontakter med polisen, enligt domen.

Rätten anser att hennes berättelse om våldtäkten är trovärdig och att beskrivningen får stöd av vittnesuppgifter. Det finns samtidigt motsägelser i den åtalades beskrivning av vad som hänt, uppger rätten.