Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En turistbuss körde av vägen på E18. Flera personer skadades.

Turistbuss kraschade – flera till sjukhus

En turistbuss körde av vägen och välte utanför Örebro. Både barn och vuxna fanns ombord på bussen och flera personer skadades, varav två allvarligt.

Den norskregistrerade bussen var på väg från Oslo till Stockholm när den på lördagsförmiddagen åkte av E18 och kraschade. Åtta personer ombord på bussen fördes till sjukhus och många var chockade efter olyckan, enligt polisen.

- De övriga elva ombord på bussen är transporterade till vårdcentral i Örebro för krisstöd eller annan hjälp, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen.

Universitetssjukhuset Örebro uppger att de mottagit fem vuxna personer. För tre av dem är tillståndet efter omständigheterna gott, medan två har allvarliga, men inte livshotande, skador.

Turister från Myanmar

Enligt polisen rörde det sig om en buss med turister – såväl vuxna som barn.

- Allt tyder på att det var en turistgrupp från Myanmar som var ombord på bussen, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen.

Föraren, en norsk medborgare i 70-årsåldern, klarade sig utan skador.

Buss tagen i beslag

Bussen körde av vägen mellan Berglunda och Adolfsberg och låg på sidan när räddningstjänsten kom till olycksplatsen. Ett stort räddningspådrag med flera ambulanser, räddningstjänst och polispatruller arbetade på platsen under dagen.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats och polisen utförde en teknisk undersökning av bussen och olycksplatsen.

- Det är oklart vad som orsakat olyckan. Vi kommer att utreda vad som hänt, om något brott är begånget eller inte, säger Jens auf der Heide.

Bussen är tagen i beslag och polisen kommer att genomföra en noggrannare teknisk undersökning efter bärgning. Ingen person var på lördag eftermiddag delgiven misstanke om brott.

Vägen stängdes av och trafiken leddes om strax efter olyckan vilket orsakade långa köer under dagen.