Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafikverket: Extrem halka - kör försiktigt

Det är glashalt på vägarna i Västra Götaland och Halland, uppger trafikverket. Bussar uppmanas att strunta i tidtabellen. En bil åkte av vägen på riksväg 40 under natten och två bilar har krockat på Lundbyleden i Göteborg. – Det är riktigt halt, kör försiktigt, säger Kim Jansson, trafikledare på Trafikverket.

Under natten sjönk temperaturen och vägarna täcktes av en tunn, knappt synlig yta av is. Det luriga underlaget gör det extra farligt på vägarna under morgonen. 

– Det var en del plusgrader och nederbörd igår, sedan följde en uppklarning under natten. Det gör att det blir riktigt halt, säger Kim Jansson.

En bil åkte av vägen vid tvåtiden natten till fredagen på riksväg 40 i riktning mot Borås. 

Två bilar krockade på Lundbyleden i Göteborg vid sextiden på fredagsmorgonen. Alla personer ska vara ute ur bilarna och ingen ska ha fått allvarliga skador, enligt polisen. Vid halvsjutiden voltade en bil på väg 182 utanför Vårgårda. En person uppges vara chockad. 

Har saltat lederna

Trafikverket har varit ute och saltat under natten på de stora lederna och kommer att fortsätta jobba sig in i det mindre vägnätet under morgonen. 

– Det är främst de mindre vägarna som man ska akta sig på. Men som grundregel: Kör försiktigt under morgonen, säger Kim Jansson. 

"Extremt halt"

Under morgonen uppmanades Västtrafiks bussar att strunta i tidtabellen och ta det lugnt på vägarna på grund av halka. 

Polisen rapporterar även om flera viltolyckor under natten. 

– Det har varit extremt halt, men vi kan i nuläget inte veta om det var det som orsakade olyckorna, säger Susann Agnbo, vid polisens ledningscentral.