Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya Karolinskas upphandlingschef avgår. Arkivbild.

Svenonius lämnar som upphandlingschef

Jan Svenonius, upphandlingschef vid Karolinska universitetssjukhuset, lämnar sitt jobb, rapporterar DN. Han är gift med finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) och en möjlig jävssituation har uppstått i och med deras förhållande.

"Jag har haft ett väldigt roligt jobb, men bedömer att den senaste tidens skriverier redan nått en nivå där jag inte riktigt vill tänka på vart den kommer att utveckla sig de närmaste sju månaderna. I förlängningen kommer det att skada min familj, mina kollegor och sjukhuset, samtidigt som det omöjliggör att på ett vettigt sätt kunna verka i min befattning", skriver Jan Svenonius i en skriftlig kommentar till DN.

Han lämnar efter nio år som upphandlingschef. Enligt sjukhuset sker det på eget initiativ.

Irene Svenonius har av experter ansetts jävig i en fråga knuten till turerna kring Nya Karolinska sjukhuset eftersom hennes man varit chef över upphandlingsenheten.

Jan Svenonius har spelat en aktiv roll genom att godkänna inköp av konsulttjänster från Boston Consulting Group, som beställts av dåvarande produktionsdirektören och ex-BCG-konsulten Andreas Ringman Uggla.