Göteborg central vid 16-tiden på torsdagen.
Göteborg central vid 16-tiden på torsdagen.

Stort tågstopp vid Göteborgs central

Ett större elfel drabbade Göteborgs central på torsdagen, och det är just nu stora förseningar i tågtrafiken. I nuläget finns ingen prognos för när det kan rulla igen. Felet drabbar även spårvagnstrafiken.

ANNONS
|

Vid 15.30 på torsdagen var det bara spår 1-7 som kunde trafikeras från Göteborgs central. Tågtill Stockholm kan med andra ord rulla, men övriga – mot Malmö, Borås, Strömstad och Karlstad – stod still.

Enligt Västtrafik beroddestörningarna i tågtrafiken påen nedriven kontaktledning utanför Göteborg Central.

– Jag har pendlat i fem år och det här är det värsta jag varit med om, säger en resenär som är på vägtill Trollhättan vid 16-tiden.

– Det börjar fyllas på folk, och vi får ingen information, det finns inga informatörer. Personal och resenärer står här och ingen vet något. Det kunde inte kommit mer olämpligt, mängder av resenärer ska åka iväg och fira midsommar nu.

ANNONS

Inte bara tågen påverkades utan ävenspårvagnstrafiken.

– För linje 7 och 11 är det strömlöst mellan Allhelgonakyrkan till Komettorget. För linje 4, 8 och 9 är det stopp mellan Gamlestadstorget och Angered. Det finns ingen prognos, säger Elin vidVästtrafiksStörningsinformation.

José Augusto, som arbetar vid SJ säger till GP att det var problemi förmiddags med elfel.

– Och nu är det strömlöst både här och utanför, säger han.

Sasha Shalchi och Farnaz Salchi är några av de som väntar vid centralstationen. De ska tillStockholm och enligt tavlan är tågetförsenat.

– Det känns inte så bra att eventuellt missa midsommar. Det är inte första gången heller, det händer ganska ofta, säger de till GP.

Vid 16.50 kan Västtrafik meddela att strömmen är tillbaka på sträckorna i spårvagnstrafiken. Nurullar vagnarna igen men med kraftiga förseningar.

Vid 17.20 kan Trafikverket meddela att tågen börjat rulla så smått.

– Det är bara tågen mot Borås och Kungälv som ännu inte kommit igång, men det gör de när som helst. Nu är bara tre spår avstängda, säger Denny Josefsson vid Trafikverkets pressjour.

– Men man bör räkna med förseningar under hela kvällen.

Först strax efter klockan 21 meddelade Trafikverket att felet var avhjälpt och trafikstoppet upphävt. Precis som GP tidigare skrivit handlade det om ett kontaktledningsfel och från klockan 21 beräknas tågtrafiken från Göteborgs central gå som vanligt igen.

ANNONS
ANNONS