Stopp i tågtrafiken efter nedriven kontaktledning

På grund av en nedriven kontaktledning är det stopp i tågtrafiken mellan Borås och Varberg. Problemen väntas kvarstå även under fredagen. Felet påverkar sträckorna Herrljunga-Borås-Varberg, Göteborg-Borås-Kalmar och Göteborg-Halmstad-Kalmar.

ANNONS
|

Det var när en grävmaskin körde in i en kontaktledning under torsdagseftermiddagen som ett elfel uppstod och delar av banan blev strömlös.

– Elfelet är i Horred men i det här fallet måste man åka runt till ett antal ställen för att åtgärda det. Annars kan man ofta fixa det från stationen. Det är därför det tar lite tid, säger Monica Bengtson, kommunikatör på Trafikverket.

Att elfelet berör flera områden menar Monica Bengtson beror på att man av säkerhetsskäl måste stänga av strömmen på flera platser i samband med att felet åtgärdas.

Väg stängdes av

Enligt Trafikverket stängdes riksväg 41 av från klockan 20.00 på torsdagskvällen.

ANNONS

– Det är ett omfattande arbete att laga den här kontaktledningen, säger Lennart Helsing, presskommunikatör vid Trafikverket.

Klockan 06.00 på fredagen kunde vägen återigen öppnas för trafikanter och enligt Trafikverkets prognos kommer tågen att börja rulla klockan 10.00 på fredagsförmiddagen.

Flera av Västtrafiks tåg mellan Borås och Varberg påverkas och bolaget sätter in ersättningsbussar för samtliga avgångar.

Tågresenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för mer information.

ANNONS