Stephan och Sebastian var fast i köerna på E6 – i åtta timmar

Stephan Alveflo och sonen Sebastian, från Åsa, lämnade ett snöigt Göteborg och åkte hemåt vid 17-tiden. Men snöovädret stoppade trafiken – och sex timmar senare är de fortfarande inte framme.
– Det är nog bara att vänta. Man kan inte vända och det är säkert flera mil kö bakom oss, säger Sebastian Alveflo.

ANNONS
|

Stephan och Sebastian hade båda slutat jobbet för dagen när de satte sig i bilen och åkte söderut på väg E6 från Göteborg. En hemresa som i vanliga fall tar ungefär 40 minuter.

– Det kanske inte var så taktiskt att åka just då. Vi tänkte att det var smart att åka på en stor väg, och det såg inte så illa ut. Men med facit i hand borde man kanske tagit någon mindre väg, säger Stephan Alveflo.

Plogbilar kallas in till milslånga köer

De nådde Kungsbacka – men där tog det stopp. Ett antal fordon hade fastnat i snön, och ingen trafik kunde passera förbi.

ANNONS

Köerna sträckte sig tre mil långa. Trafikledningscentralen har kallat in plogbilar som nu kör mot trafiken på väg E6, för att ta sig fram till de fordon som fastnat.

Vid 23-tiden sitter Stephan och Sebastian fortfarande i bilen, ett par kilometer från avfarten till Fjärås.

– Här har vi suttit nu i fyra timmar. Hade det gått att köra som vanligt så hade det tagit 20 minuter att komma hem. Det är många lastbilar som inte kommer loss, och det är halt i backarna, säger Stephan Alveflo.

Hur fördriver ni tiden?

– Vi lyssnar lite på radio och kollar på telefonen. Det är väl det man kan göra, säger Stephan Alveflo.

Trots att trafiken knappt rört på sig alls under de senaste timmarna så har de inte sett någon som lämnat sitt fordon och gett sig av till fots. Åtminstone inte några längre sträckor.

– Vissa rör på sig lite grann för att sträcka på benen, och kanske går ut och pinkar men annars finns det ju ingenstans att gå. Det är ju inte helt riskfritt på en stor väg.

Vid klockan 03.20 under natten mot torsdagen meddelade Stephan och Sebastian att trafiken hade börjat rulla igen. Efter att ha varit fast i närmare åtta timmar kunde de börja ta sig hemåt.

ANNONS

ANNONS