Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En ställning har rasat vid Skeppsbron och Strömbron i Gamla stan i Stockholm.

Ställning rasade på festival i Stockholm

En ställning har rasat vid Strömbron i Gamla stan i Stockholm. Ställningen utgjorde basen för cirkusartister och ett svingande eldklot under en föreställning i samband med Stockholms Kulturfestival.

Fyra personer hamnade i vattnet – men blev snabbt upplockade av den räddningsinsats som förberetts utifall att en olycka skulle inträffa, berättar Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig vid Stockholms Kulturfestival.

- En person har en mindre sårskada i huvudet, i övrigt mår man fysiskt bra. Men vi har avbrutit föreställningen för kvällen, fortsätter hon.

Två befälsbilar och personal från tre stationer var på platsen från räddningstjänsten. Dykare säkerhetsdök runt ställningen för att kontrollera att det inte fanns någon ytterligare i vattnet.

- De som hamnade i vattnet har tagits omhand av ambulanspersonal. De är chockade med små lättare skador, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Ännu vet man inte vad som orsakade raset. Men ställningen stod på en ponton som enligt uppgifter till räddningstjänsten ska ha vällt omkull.

Ann Edliden var en av de som kommit för att se föreställningen som utspelade sig både i vattnet och ovanför vattenytan i Strömmen mellan Kungliga Operan och Stockholms slott.

- Det såg dramatiskt ut, för ställningen föll väldigt sakta, nästan i takt med musiken, så många trodde att det var en del av showen, säger hon.