Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna vid Triangeln i centrala Malmö.

Sköts ihjäl kort efter poliskontroll

En man sköts ihjäl i centrala Malmö natten mot torsdag – den första dödsskjutningen i staden i år. Polisen befann sig på platsen kort före mordet.

Mannen sköts med flera skott utanför ett parkeringsgarage vid Triangeln strax efter midnatt. Efteråt körde flera bilar därifrån.

Polisen har jobbat med trygghetsskapande insatser i området och var på platsen en halvtimme före mordet och kontrollerade de personer och bilar som befann sig där. Även filmbevis från övervakningskameror har säkrats.

- Vi har en hyfsad bild av händelseförloppet med hjälp av kamerorna, men vi behöver fortfarande hjälp med iakttagelser, säger Andy Roberts, chef på lokalpolisområde Malmö norr.

Dödsskjutningen är den första i Malmö i år. Förra året sköts tolv personer ihjäl. Polisen anser att minskningen bland annat beror på att man punktmarkerat fokuspersoner i den kriminella miljön.

Vad som kan ligga bakom mordet vill polisen inte gå in på.

- Den här personen var känd av oss sedan tidigare, men har inte varit någon fokusperson, säger Andy Roberts.

Ingen är gripen för mordet.

- Vi har haft personer inne som hämtats till förhör av olika anledningar, men vi har ingen frihetsberövad för själva mordet, säger Andy Roberts.