Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 70-årsåldern döms av hovrätten till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin sambo. Arkivbild.

Skärpt straff för brutal misshandel av sambo

Hovrätten skärper straffet för en man i 70-årsåldern som dömts för att ha misshandlat sin sambo. Kvinnan hittades medvetslös, avklädd och liggande i krossat glas på vardagsrumsgolvet i en exklusiv lägenhet i Göteborg förra året.

Kvinnan hade brott på näsbenet, käkbenet och bröstbenet, 15 brutna revben, skada på trumhinnan, håravfall, utslagen tand, talsvårigheter, ett stort antal blånader, sår och svullnader.

- Jag har aldrig haft en utredning innehållande en så omfattande skadebild, sade kammaråklagare Frida Johansson till Göteborgs-Posten inför den första förhandlingen.

Mannen, som har engagemang i flera företag, dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse. Nu skärper hovrätten straffet till fem års fängelse och kallar brottet synnerligen grov misshandel.

Mannen har nekat till de mer brutala delarna av misshandeln.

- Vi ska försöka nå prövningstillstånd i HD i det här ärendet. Det borde finnas en chans, eftersom aktuella rättsfall gällande synnerligen grov misshandel hittills inte handlat om relationsvåld, utan de flesta är mer av gängkaraktär, säger hans advokat Mia Sandros till Göteborgs-Posten.

På grund av mannens ålder reduceras straffet till 4,5 års fängelse. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan på 130 000 kronor.