Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna vid Triangeln i centrala Malmö.
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna vid Triangeln i centrala Malmö.

Sköts ihjäl kort efter poliskontroll

En man sköts ihjäl i centrala Malmö natten mot torsdag – den första dödsskjutningen i staden i år. Polisen befann sig på platsen kort före mordet.

ANNONS
|

Mannen sköts med flera skott utanför ett parkeringsgarage vid Triangeln strax efter midnatt. Efteråt körde flera bilar därifrån.

Polisen har jobbat med trygghetsskapande insatser i området och var på platsen en halvtimme före mordet och kontrollerade de personer och bilar som befann sig där. Även filmbevis från övervakningskameror har säkrats.

- Vi har en hyfsad bild av händelseförloppet med hjälp av kamerorna, men vi behöver fortfarande hjälp med iakttagelser, säger Andy Roberts, chef på lokalpolisområde Malmö norr.

ANNONS

Dödsskjutningen är den första i Malmö i år. Förra året sköts tolv personer ihjäl. Polisen anser att minskningen bland annat beror på att man punktmarkerat fokuspersoner i den kriminella miljön.

Vad som kan ligga bakom mordet vill polisen inte gå in på.

- Den här personen var känd av oss sedan tidigare, men har inte varit någon fokusperson, säger Andy Roberts.

Ingen är gripen för mordet.

- Vi har haft personer inne som hämtats till förhör av olika anledningar, men vi har ingen frihetsberövad för själva mordet, säger Andy Roberts.

TT

ANNONS