Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sökandet efter den försvunne turnéledaren i Ivösjön i nordöstra Skåne förra året var resultatlöst. Arkivbild.

Sjöpolisens dykenhet söker efter turnéledaren

Skånepolisens fortsätter mordutredningen på turnéledaren som försvann 1999. Den 10 oktober kommer kalla fall-gruppen med stöttning av Sjöpolisens dykenhet att söka av området runt Jedenryd norr om Kristianstad.

- Att vi dyker just nu beror på en rad omständigheter, resursfrågor och väderleksförhållanden, säger Bo Lundqvist, chef Kalla fall i region Syd.

TT: Har områdena sökts av tidigare?

- Det är första gången vi dyker här.

Den försvunne turnéledaren sågs senast utanför en rockklubb i Sölvesborg 1999 och han dödförklarades 2006. Polisen misstänker att han mördades.

Skånepolisen kalla fall-grupp återupptog utredningen 2017 och har sedan dess genomfört ett flertal sökningar. I december förra året gjorde man ett resultatlöst dyk i Ivösjön men Missing people och armén sökpluton gjorde flera fynd runt Arkelstorp och Röteved under sommaren.

- Vi kommenterar inte det vidare. Vi konstaterar att vissa fynd har gjorts och de håller vi på att hantera, säger Bo Lundqvist.

Enligt Lundqvist har polisen en teori om vad som hände turnéledaren som man arbetar efter. Och man är fortsatt positiv till att gåtan kan få en lösning.

- Det tror vi absolut. Det finns ingen anledning för oss att ändra den tanken, säger Bo Lundqvist.