Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Karlsson. Arkivbild.

SD träffade valobservatörer

Sverigedemokraterna har träffat valobservatörer för att lämna över en lista över de problem partiet ser i valrörelsen.

För första gången är observatörer från den europeiska säkerhets- och samarbetsorganisationen OSSE på plats i Sverige för att övervaka valprocessen. Under onsdagen träffade representanter från Sverigedemokraterna de två valobservatörerna, för att överlämna en rapport.

- Jag är glad att de är här. Vi har velat se valobservatörer under väldigt lång tid, säger SD:s gruppledare Mattias Karlsson till TT.

Observatörerna träffar representanter från samtliga riksdagspartier, och tidigare har Moderaterna bland annat tagit upp falsk information om partiets politik. Även SD tog upp detta, men fokuserade enligt Karlsson på säkerheten för valarbetare, där han anser att partiets representanter är mest utsatta.

- Vi ser särskilt allvarligt på de fysiska överfallen på våra valarbetare som vi har sett på många orter. Vi vill se mer resurser för att säkerställa tryggheten för dem.

Karlsson tycker även att SD drabbas hårdast av fusk med valsedlar.

- Det är alldeles för lätt att fuska, och det drabbar främst oss, påstår Karlsson, som inte tror att rapporten kommer att förändra något till valet på söndag, men hoppas på effekt till EU-valet nästa år.