Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett anonymt konto på sajten Flashback har i många år spritt grovt kvinnoförnedrande inlägg. Bakom kontot står en av Sverigesdemokraternas riksdagsledamöter, avslöjar Dagens Nyheter. Arkivbild.

SD-politiker bakom konto som spred kvinnohat

En av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter står bakom ett konto på nätforumet Flashback som har publicerat kvinnoförnedrande inlägg, visar en granskning som DN har gjort. Partiet är dock nöjt med de förklaringar han har gett.

Bland inläggen finns tips på hur man köper sex utomlands och hur man går till väga för att droga kvinnor för att kunna våldta dem.

På kontot kallas kvinnor återkommande för ”sliddjur”, ”hyndor” och ”horor”, visar en genomgång som Dagens Nyheter har gjort.

Riksdagsmannen erkänner för DN att han startade kontot, som registrerades 2002, men säger att han har skrivit högst "10 eller 50" av de nästan 5 000 inlägg som har gjorts. Andra personer ska ha haft tillgång till kontot.

- Jag har ju varit aktiv på forumet. Men gäller det ett sådant språkbruk som finns i vissa inlägg så är jag rätt säker på att jag inte har skrivit det. Jag uttrycker mig inte så som person, säger han till DN.

- Sedan har det funnits en tid i mitt liv, då jag har haft mer pubertal humor. Och liksom agerat omoget och så.

Sverigedemokraternas informationschef Henrik Gustafsson säger i en skriftlig kommentar till TT att partiledningen under ett par veckor haft en dialog med riksdagsmannen och att "det inte finns skäl att misstro den redogörelse (han) för fram i intervjun (med DN)".

Gustafsson skriver vidare: "Vi bedömer att han är trovärdig och att det finns faktiska omständigheter, som vi kunnat belägga, som stärker hans förklaringar till oss".