Moderaternas partiledare Ulf Kristersson inviger partiets nationella valstuga, i form av ett tunnelbanetåg med destinationsnamn Framtiden, vid Soltorget i Stockholm.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson inviger partiets nationella valstuga, i form av ett tunnelbanetåg med destinationsnamn Framtiden, vid Soltorget i Stockholm.

Så vill Ulf Kristersson ta tag i Sverige

Med bara fyra veckor kvar till valet drar valrörelsen nu igång på allvar. Under Moderaternas valupptakt i Stockholm var partiledaren Ulf Kristersson på plats för att påminna sina partikamrater om hur de ska gå till väga för att vinna väljarnas förtroende.

ANNONS
|

Inför en fullsmockad terrass på restaurangen Berns i Stockholm delade Ulf Kristersson ut några sista peppande ord och uppmaningar inför Moderaternas valrörelse.

- Vi beskriver hur:et. Alla önskar en bättre värld, vi beskriver hur man åstadkommer en bättre värld. Det är politik på riktigt, säger Ulf Kristersson från talarscenen.

Rusta Sverige för kris

Moderaternas valkampanj utgår från budskapet "Nu tar vi tag i Sverige", och det är mycket som Kristersson vill ta tag i. Under talet tar han upp utmaningar som migration, hotet från Ryssland och klimatet och nämner sommarens torka och många bränder som ett exempel på hur den sittande regeringen svikit sina väljare.

ANNONS

- En av våra allra viktigaste uppgifter är att se till att Sverige står rustat för kris.

Kristersson pekar emellertid ut frågan om lag och ordning och gängkriminalitet som den allra mest akuta.

- Jag har varit i Malmö två gånger de senaste två veckorna och det som pågår där är helt groteskt. Hade den kriminalitet som sker i Malmö skett i Stockholm så hade vi talat om undantagstillstånd. Det är riktigt allvarligt, säger han till TT efter talet.

Dubbla fängelsestraffen

TT: Hur tänker ni att man ska komma till rätta med det?

- Vi vill dubbla fängelsestraffen för gängkriminalitet så att den skyldige inte kan rekrytera nya personer. Dessutom ger det polisen mer befogenheter, till exempel hemlig telefonavlyssning.

ANNONS

- Ett vistelseförbud är också helt avgörande. Den som döms för gängkriminalitet ska inte ha rätt att komma tillbaka till samma område igen efter avtjänat straff.

Efter talet styrde Ulf Kristersson och hans partikollegor stegen mot Sergels torg i centrala Stockholm för att inviga partiets nationella valstuga. Stugan har formen av en tunnelbanevagn och ska symbolisera Stockholm, tillväxt, utveckling och framtidstro.

TT

ANNONS