Res inte hit – om du vill slippa svenskar

Trött på att möta andra svenskar på utlandsresan? Här är en sammanställning över länderna du i så fall inte ska åka till.

ANNONS
|

Man sätter sig på ett flyg och reser flera mil för att komma undan vardagen – bara för att hamna på ett hotellrum omringat av andra svenskar. Som inte har något emot att umgås varje dag.

Att höra svenska under semestern är tydligen inte en favorit. Enligt en undersökning somresebyråkedjan Tickethar gjort vill 45 procent av svenskarna slippa andra svenska turister på sin utlandsresa.

LÄS OCKSÅ:Här är världens mest besökta länder

Genom att ta reda vilka resmål som fått mestbokningarkommande månader, har samma resebyråkedja ett facit på var du inte ska åkaomvill slippa att höra svenska på stranden.

ANNONS

För resas kommer det att göra. Bokningar via Tickethar ökat med sju procent i vinter. Sol och värme är de klassiska anledningarna till att så många resor bokas just nu.

LÄS OCKSÅ:Här är världens tryggaste resmål

Klicka på bilderna i bildspelet för att ta reda på vilka resmål och länder som fått flest bokningar – och som du alltså ska undvika om du är en av dem som gärna slipperandra svenskar på semestern.

Statistikengrundar sig på resor bokade fram till 29 september, som äger rum mellan den 1 november och 30 april 2017.

ANNONS