Region Halland uppmanar alla som har recept att förnya det innan den 20 juni – för att inte stå utan medicin i sommar.
Region Halland uppmanar alla som har recept att förnya det innan den 20 juni – för att inte stå utan medicin i sommar. Bild: Susanne Hjalber

Regionen uppmanar – förnya ditt recept innan sommaren

För att inte stå utan medicin och preventivmedel i sommar uppmanar nu regionen alla att förnya sina recept. Anledningen är att det kan dröja längre att få en läkartid under sommarmånaderna.
– Det bästa är att förnya sina recept nu direkt, säger Ola Johansson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

ANNONS
|

Under sommarmånaderna kan det ta längre tid att förnya recept med anledning av sjukvårdspersonalens semestrar. Nu uppmanar Region Halland alla som har recept på medicin, preventivmedel och andra hjälpmedel att förnya sina recept innan den 20 juni.

”Senast den 20 juni behöver receptförnyelserna komma in, men helst innan, för att vården ska hinna med”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Ola Johansson, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör, kommenterar uppmaningen i pressmeddelandet:

"Det är bra för både patienter och vårdpersonal om rutinärenden som att förnya recept görs innan semestrarna börjar. Det är viktigt att vården räcker till för dem som behöver den mest i sommar och förstås att ingen riskerar att stå utan viktig medicin. Så det bästa är att förnya sina recept nu direkt”.

ANNONS

ANNONS