Rökte spice - sex till sjukhus

Sex personer, fem män och en kvinna, fördes under måndagskvällen till olika Göteborgssjukhus. De förmodas ha missbrukat spice i Östra Nordstan i Göteborg.

ANNONS
|

Två män i 20-årsåldern vårdas fortfarande på intensiven, men läget är stabilt. De övriga fyra har antingen fått lämna sjukhuset eller flyttats till en vårdavdelning.

Det uppger Sahlgrenska sjukhusets presstjänst.

Läget var tidigare allvarligt fyra av dem. För en var det allvarligt, men stabilt och för en var det stabilt.

Under dagen har tillståndet förbättras och på tisdagseftermiddagen bekräftade sjukhuset att två fortfarande vårdas på intensiven, men att även de mår bättre.

Det var vid 19-tiden på måndagen som polisen fick in larm om stökiga ungdomar i Nordstan. Även ambulans kallades till platsen.

Enligt ett vittne uppträdde ett antal ungdomar "helt vansinnigt", alltmedan vissa andra var mer eller mindre utslagna.

ANNONS

- Inom SU har vi fått in sex patienter under kvällen, fem män och en kvinna. För fyra av dem är tillståndet allvarligt, för en är det allvarligt men stabilt och för en är det stabilt, summerade Carina Larsson på Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour.

Carina Larsson på Sahlgrenska Universitetssjukhusets pressjour säger:

- Jag kan härifrån inte bekräfta att det skulle handla om just spice. Vi kallar det ännu så länge för en misstänkt drogrelaterad incident.

Enligt uppgift från platsen hade den ene av de unga männen överhuvudtaget ingen puls alls, när ambulanspersonalen började arbeta med honom.

Peter Adlersson på polisens informationsenhet konstaterar att det, enligt patruller på plats, rört sig om missbruk av bland annat spice.

Förutom de sex som nu vårdas inom SU, har polisen omhändertagit ytterligare fyra ynglingar. På minst av en av dessa påträffades spice.

- Enligt de rapporter jag har är merparten av de inblandade födda i mitten på 1990-talet, konstaterar Peter Adlersson.

Läs också: Drogerna finns ett klick bort

ANNONS