Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Räddningstjänsten i sökinsats i Svenljunga

Räddningstjänsten genomförde under söndagen en sökinsats efter två yngre män vid en sjö i Svenljunga kommun. En av dem hittades vid liv senare under kvällen, efter tre timmars letande.
– Två personer saknades. Den ene är återfunnen, den andre saknas alltjämt, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 19.30-tiden till sjön Västra Fegen. Detta sedan två personer rapporterades försvunna.

– Den senaste kontakten som någon haft med den här sällskapet var runt klockan 14. Därför påbörjades en sökinsats i ett vattendrag, säger en ledningsoperatör på SOS Alarm.

Även polisen var inkopplad i sökandet efter de två männen som är födda i början av 1990-talet:

– Vi har uppgifter om att de gett sig ut för att fiska. Vi hittade deras bil och en båttrailer, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Cirka klockan 22.30, efter tre timmar, påträffade polisen en av de eftersökta männen.

– Han fanns då vid strandkanten. Han var stel och kall. Han fördes omedelbart i ambulans till sjukhus, berättar Fredrik Lovén.

Räddningstjänsten avbröt sedan sin insats på platsen vid 23-tiden och ansvaret för fortsatt sökande överlämnades till polisen.