Bild: TT / Mostphotos
Bild: TT / Mostphotos

Polisen misstänker: Teliachef våldtog kollega

En chef inom Telia misstänks ha våldtagit en kollega på ett hotellrum under ett företagsevent. Mannen nekar - men har själv valt att sluta. – En medarbetare hos oss har tydligt brutit mot våra etiska riktlinjer, säger Telias presschef Irene Krohn.

ANNONS
|

Det misstänkta övergreppet ägde rumi mitten av mars och ska ha begåtts under ett större Telia-event i Karlstad. Våldtäkten ska ha skett på ett hotellrumoch polisen bekräftar att ärendet utreds.

–Vi har en pågåendeförundersökning om en våldtäkt i Karlstad, sägerSusanne Tistrand, sektionschef vidavdelningen för grova brott vid polisen i Västra Götaland.

Mannen nekar

Enligt källor till Aftonbladet ska den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern, ha haft en arbetsledarroll inom företaget. Han arbetsbefriades i och med anklagelsen och har därefter valt att sluta självmant.

–Han förnekar brott och han är inte frihetsberövad, säger Tistrand.

Varför inte det?

–Det är prövat av åklagaren som är förundersökningsledare och då fanns detinte skäl att anhålla honom.

ANNONS

Finns det några vittnen till händelsen?

– Det kan jag inte svara på.

Släpptes efter förhör

Mannen släpptes efter förhör men är fortsatt skäligen misstänkt för våldtäkt, vilket är den lägre misstankegraden. Om han är känd av polisen sedan tidigare vill Susanne Tistrand inte svara på.

Telia ser allvarligt på det inträffade och bekräftar att mannen själv valt att sluta.

– En medarbetare hos oss har tydligt brutit mot våra etiska riktlinjer, säger Telias presschef Irene Krohn till Aftonbladet.

De säger också att den utsatta medarbetaren, som ska vara några år yngre än den misstänkte, erbjudits stöd efter händelsen.

– Om någon av våra medarbetare råkar ut för något så tas de självklart om hand och får professionellt stöd. Men jag går inte in på några detaljer, säger Irene Krohn.

Samlar bevisning

Polisen jobbar nu för fullt med att få klarhet i ärendet.

– Vi samlar in bevis, genomför förhör och jobbar på som vanligt tills det att åklagaren kan fatta beslut kring om åtal ska väckas eller inte, säger Susanne Tistrand.

ANNONS