Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helena Trolläng, chef för den regionala utredningsenheten i polisregion Väst. Arkivbild.

Polisen: Inga skarpa skott mot buss

Skotten som avlossades vid en minibuss i Töreboda natten till i söndags var inte skarpa, bekräftar polisen. I bussen färdades en riksdagsledamot och nu utreds händelsen som hatbrott.

Bland de tre passagerarna fanns en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna.

- Det finns inget som talar specifikt för att det skulle vara politiskt, å andra sidan finns heller ingenting som talar emot och ärendet kommer att handläggas hos demokrati- och hatbrottsgruppen till dess att man kan utesluta att det finns ett hatbrottsmotiv, säger Helena Trolläng, chef för den regionala utredningsenheten i polisregion Väst.

Skotten ska ha avlossats i närheten av minibussen. En teknisk undersökning har genomförts som nu ska analyseras. Samtidigt fortsätter polisen med ytterligare utredningsåtgärder för att kunna identifiera en potentiell misstänkt.

- Det får utvisa sig vilket typ av möjligt vapen det varit. Vi kommer inte kommentera något mer förrän vi kommit längre in i utredningen, säger Trolläng.

Så länge polisen inte kan finna några politiska kopplingar kommer ärendet ligga kvar hos Polismyndigheten. Säkerhetspolisen har dock underrättats om händelsen.

- Vi är informerade om att Polismyndigheten har en förundersökning som gäller en av våra skyddspersoner i den centrala statsledningen, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare vid Säkerhetspolisen.