Polisen backar om Kinna-paret

Många reagerade på dagens artikel om Håkan och Roy i Kinna. Då sa polisen att de inte trodde på männen. Nu ändrar de sig.

ANNONS
|

Flera medier har rapporterat om paret i Kinna senaste halvåret. Den 10 februari anmälde männen att deras bil blivit vandaliserad. Efter det har ytterligare fyra anmälningar (skadegörelse, grov misshandel, misshandel och olaga hot) upprättats, den sista den 17 april.

Läs också:Ett ljus i mörkret för Håkan och Roy

Enligt den äldre av männen grundades våldshandlingarna och trakasserierna i ett hat mot de båda, som ska ha berott på deras sexuella läggning.

Härom dagen sa kommissarie Björ Blixter att polisen inte trodde på Håkan och Roys historia.

- Vi tror inte att paret i Kinna överhuvudtaget utsatts för några brott. Det är vår uppfattning.

ANNONS

Läs också:Homoparet åter utsatta för nytt överfall

Nu får han mothugg av Erik Nord, operativ chef i Västra Götalandsregionen och han uttalar sig i sin roll som del av myndighetsledningen.

- Vi ska inte kommentera ärendet som polismyndighet. Vad vi tror eller inte tror om ärendet, säger Erik Nord.

- Vi ska inte gå ut med sådan information. Vi har inga belägg för att brott inte har skett, säger han.

Han säger att många brottsutredningar läggs ner i brist på bevis. Precis som de utredningar som har varit kring brott mot Håkan och Roy i Kinna.

- Utredningen har inte gett resultat och det finns inte fler utredningsåtgärder att genomföra. Därför lägger vi ner utredningen, säger Erik Nord.

- Vi inte kan säga att det är på det ena eller andra sättet, fortsätter han.

I går var Björ Blixter mycket tveksam till om paret faktiskt blivit utsatta för något brott över huvud taget.

- Våra förundersökningar uppgår till närmare 200 sidor. Inte i något av dessa ärenden går det att styrka brott, sa Blixter i går.

Skulle alltihop vara påhittat?

- Vi spekulerar inte i några motiv, utan konstaterar bara att vi är mycket tveksamma till om målsäganden verkligen utsatts för brott, sa Blixter.

ANNONS
ANNONS