Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polis slogs medvetslös i samband med ett bråk i Skövde på onsdagskvällen. Arkivbild.

Polis attackerades av gäng – slogs medvetslös

En civilpolis skadades svårt när han attackerades i samband med ett bråk i Skövde. Han fick hjärnskakning och flera tänder utslagna.

Larmet om att flera påverkade personer uppträdde stökigt vid resecentrum i Skövde kom vid 20.45 på onsdagen. Då alla uniformerade patruller var upptagna skickades en civilpatrull till platsen.

- Den första patrullen som anländer blir ganska hårt ansatt, framförallt av två i gänget. Det slutade med att den ena polisen blir misshandlad, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Tänder utslagna

Polisen fick ta emot flera slag mot överkroppen och ansiktet.

- Personen var avsvimmad under en stund och fick tänder utslagna. Denne drabbades också av hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör vid Skaraborgs sjukhus, till GP.

Även nästa polispatrull som anlände till platsen attackerades av gänget. Bråket stoppades först när ytterligare polispatruller kom fram.

- Kollegan som blev slagen medvetslös fördes med ambulans till sjukhus och där har han fått stanna kvar, säger Jan Hellnevi, lokalpolisområdeschef i Skaraborg, till TT.

Krisstöd inkopplat

Två personer i 30–35-årsåldern greps direkt i samband med händelsen och ytterligare två personer hämtades till förhör. De två som greps är fortsatt frihetsberövade. Brottsrubriceringen är misshandel och våld mot tjänsteman men den kan komma att rubriceras om till grov misshandel.

Den misshandlade polismannen och hans kollega är enligt Jan Hellnevi erfarna poliser med vana att jobba på fältet. Mannen kommer troligen få lämna sjukhuset under torsdag eftermiddag eller kväll.

- Jag var uppe och pratade med honom här före lunch och det har gått förhållandevis bra, säger Jan Hellnevi.

Polisen i Skaraborg har kopplat in sin krisstödsenhet för att stötta den misshandlade mannen.

- Att poliser i tjänst möts av våld eller hot om våld är inte helt ovanligt. Men så pass grovt våld, det hör inte till vanligheterna. Det tar vi på största allvar, säger Jan Hellnevi.