Moderaternas ekonomiske talesperson Elisabeth Svantesson och partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.
Moderaternas ekonomiske talesperson Elisabeth Svantesson och partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.

Planerar för en moderat skattereform

ANNONS
|

Under måndagen presenterar Moderaterna sin vårskuggbudget. I en artikel på DN Debatt skriver de att en ny skattereform måste utgå från de samhällsproblem som ska lösas. De vill satsa mer på polisen, få fler invandrare i arbete och öka resurserna till psykiatrin och yrkesutbildningen.

Partiet vill inte höja skatten på bensin eller ha flygskatt men skriver att M kan överväga höjda miljöskatter, utan att nämna konkreta exempel.

M vill finansiera skattesänkningarna med utgiftsminskningar samt införa en stor utgiftsreform. De vill få fler bidragstagare i arbete genom att sänka skatten på låga inkomster. De vill också sänka marginalskatterna för dem som tjänar mest, för att upprätthålla "principen om hälften kvar".

ANNONS

De uppmanar de fyra partierna som står bakom januariöverenskommelsen till en konkret diskussion om en bred skattereform. "I väntan på det arbetar vi vidare med den moderata skattereformen för en ny svensk modell", skriver partiledaren Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson och Niklas Wykman, skattepolitisk talesperson.

TT

ANNONS