Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilkö på E4 mellan Södertälje och Järna på torsdagseftermiddagen. Under midsommarhelgen är flera svenska vägar tyngre trafikerade än vanligt.
Bilkö på E4 mellan Södertälje och Järna på torsdagseftermiddagen. Under midsommarhelgen är flera svenska vägar tyngre trafikerade än vanligt. Bild: Magnus Andersson/TT

Omkomna och köer i midsommartrafiken

Det har varit trångt på vägarna utanför storstäderna och köer har bildats i midsommartrafiken.
Flera olyckor har lett till kraftig påverkan på trafiken, och två personer har omkommit.

Båda dödsolyckorna inträffade i Västerbotten. Den ena olyckan inträffade på torsdagsmorgonen när en motorcykel krockade med en lastbil på E4 i Skellefteå kommun, den andra på väg 364 söder om Botsmark, skriver VK.

Under torsdagen bildades det också köer på E4 mellan Salem och Södertälje i södergående riktning, enligt Trafikverket. Här rörde sig trafiken sakta framåt.

Flera olyckor ledde till stor påverkan på trafiken, däribland en olycka på E4 i Helsingborg och en på E45 vid Sunne, skriver Aftonbladet.

Även på E6 i Tingstadstunneln i Göteborg har det varit svårframkomligt under dagen.

– Ett av tunnelrören är avstängda på grund av ett påbörjat underhållsarbete. Det rullar absolut men det går långsamt, sade Trafikverkets presschef Bengt Olsson tidigare under torsdagen.

Trafikverket räknade inför torsdagen med att vägarna skulle vara som mest trafikerade mellan klockan 15 och 17. Men det lär fortsatt vara många bilar ute på vägarna även under midsommarafton.